50 liter boiler

50 liter boiler

 

Een boiler zorgt ervoor dat je warm water hebt in de woning. Hierdoor kun je lekker warm douchen, genieten van een warm bad of de afwas doen met warm water. Met een 50 liter boiler heb je genoeg capaciteit om water op te warmen voor een huishouden van twee tot drie personen. Hierdoor weet je zeker dat je genoeg warm water hebt en het verwarmde water nooit op is als je het nodig hebt. Je hebt de keuze uit verschillende uitvoeringen en types.

 

Wat is een boiler?

 

Een boiler is een vat dat gevuld is met water en voorzien van verwarmingselementen. Boilers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat er altijd voldoende warm water is voor jouw huishouden. Het water in de boiler wordt verwarmd via het stroomnet en blijft warm totdat je het gebruikt. In principe is een boiler een opslagtank voor warm water. Doordat de boiler extra is geïsoleerd blijft het water warm. Een boiler wordt weleens verward met de geiser. Een geiser werkt echter anders, omdat dat apparaat het water ter plekke verwarmd. De boiler bewaard simpelweg warm water totdat het gebruikt wordt. De boiler bevat altijd water, maar het warme water kan wel opraken. Als het voorverwarmde water op is kan de douche bijvoorbeeld koud worden en heeft de boiler tijd nodig om dit water op te warmen. Het is dus belangrijk om een boiler aan te schaffen die groot genoeg is.

 

Verschillende soorten boilers

 

Er zijn diverse soorten boilers verkrijgbaar: gasboilers, indirect gestookte boilers, elektrische boilers en zonneboilers.

 

Gasboiler

 

De gasboiler is voorzien van een verticale vlampijp met een gasbrander er onder. Wanneer het water in het vat van de boiler onder een vooraf gespecificeerde temperatuur komt ontsteekt de gasbrander zodat het water opnieuw verwarmd wordt.

 

Indirect gestookte boiler

 

De indirect gestookte boiler gebruikt warmte van je cv-ketel om het water te verwarmen. Het water blijft constant op temperatuur door te bewegen tussen de ketel en de boiler.

 

Elektrische boiler

 

Deze boiler komt veel voor en bevat een verwarmingselement dat in werking wordt gezet door middel van een thermostaat. Het apparaat is kleiner en veiliger dan een gasboiler maar verbruikt wel meer energie.

 

Zonneboiler

 

Een zonneboiler is zeer energiezuinig doordat het gebruik maakt van de warmte van de zon en met deze groene energie het water verwarmt. Deze boiler werkt in combinatie met een zonnecollector.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *