Coaching Den Haag

Coaching Den Haag

 

Zoek jij een praktijk voor coaching in Den Haag? Tegenwoordig duiken coaches overal op. Het wordt steeds maar populairder. Omdat er zo veel aanbod is, kan het best een uitdaging zijn een coach te vinden die goed bij jou past. Wil je weten waar je op moet letten bij je zoektocht naar een goede coach? Lees dan dit blog verder.

 

Professionaliteit 

 

Vele mensen noemen zichzelf tegenwoordig coach, maar lang niet alle coaches zijn even professioneel. Coaching is een serieus beroep, maar wordt helaas niet door iedereen even serieus genomen. Om de professionaliteit te bepalen van een coach kan je als eerste kijken naar de opleiding die hij of zij heeft gevold. Een simpele online opleiding is natuurlijk iets anders dan een meerderjarige praktijkopleiding. Ook kan je de professionaliteit vaak al aflezen aan hoe de website er uit ziet en het taalgebruik van de coach. Heb je er geen goed gevoel bij? Doe het dan niet en zoek vooral verder.

 

Beschikbaarheid

 

Een ander belangrijk punt is de beschikbaarheid van een coach. Het is belangrijk dat een coach genoeg tijd voor je heeft en je dus elke week een afspraak met hem of haar kan inplannen voor een sessie. Het proces kan enorm worden vertraagt als er geen regelmaat is in de sessies. Ook is het vaak zo als een coach heel veel mensen tegelijk coacht hij of zij minder betrokken is. Vraag dus goed van te voren of de coach genoeg tijd voor je heeft.

 

Een klik

 

Het aller belangrijkste is uiteindelijk het hebben van een goede klik. Als je de coach niet aardig vindt wordt het heel lastig om dingen van hem of haar te leren. Ieder mens is natuurlijk verschillend en zo zullen er altijd mensen zijn die je wel aardig vindt maar ook mensen die je minder aardig vindt. Wees hierin vooral eerlijk tegenover jezelf en ga alleen het traject in als de klik er is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *