De executive coach

Executive coach

 

Steeds meer mensen weten tegenwoordig hun weg te vinden naar een persoonlijke coach. Een dergelijke coach kan je helpen bij het van meerdere kanten bekijken en overwegen van persoonlijke vraagstukken. Ook kan het simpelweg prettig zijn om met een coach jouw kwaliteiten op een rij te zetten, bijvoorbeeld bij het kiezen voor een nieuwe baan. Ook het inschakelen van een executive coach is in opmars. Veel professionals vinden het prettig om gebruik te maken van de diensten van een dergelijke coach, op verschillende momenten in hun carrière. We bekijken wat een executive coach doet.

 

Sparren met een executive coach

 

In het bedrijfsleven heeft een CEO of een manager vrienden, behalve op de momenten waarop lastige beslissingen genomen moeten worden. Wanneer het wat minder goed loopt of wanneer de prognoses voor een bepaalde onderneming een manager dwingen tot het nemen van besluiten die minder goed in de smaak zullen vallen, is het inschakelen van een executive coach een goed idee. Deze coach heeft doorgaans zelf een bewezen staat van dienst en een achtergrond in het bedrijfsleven. Hij of zij weet je de zaken van een andere kant te bekijken. Ook kun je er bij het bespreken van zaken met deze coach op rekenen dat hij of zij niet uit eigen belang spreekt. Men heeft immers geen binding met het bedrijf en niets te verliezen.

 

Executive thema’s aanpakken

 

Een leidinggevende heeft met hele andere vraagstukken en thema’s te maken dan een executive. Complexe situaties en een oog op de financiële toekomst van een onderneming, maar ook het beleid van het bedrijf en het uitzetten van een meerjarige koers, behoren tot het takenpakket van de executive. Hierdoor kan er soms een muur komen te staan tussen de werkvloer en ontstaan er af en toe hiaten in de communicatie tussen de executives en de overige werknemers van het bedrijf. De executive coach geeft handreikingen en biedt een extra paar ogen bij het nader beschouwen van bepaalde problematiek en andere situaties binnen het werkgebied van de executive.

 

Een professioneel advies

 

Het geven van feedback en een soms confronterende visie op de zaken die men op tafel legt bij een executive coach, horen bij het inschakelen van een dergelijke coach. Kortom, je krijgt een duidelijke mening te horen die stevig onderbouwd is. Hiermee kun je komen tot nieuwe conclusies en werk je samen met jouw coach toe naar een gezonde en werkbare situatie waarin jij je prettig voelt. Een kritische (maar niet oordelende) blik is hierbij onmisbaar. Zo draagt de coach bij tot het leerproces van de executive.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *