Groen kinderdagverblijf Amstelveen

Groen kinderdagverblijf Amstelveen

Nee, natuurlijk is een groen kinderdagverblijf geen kinderdagverblijf in een groen opgeverfd gebouw. Het is iets heel anders en iets dat je best heel bijzonder mag noemen. Op het groene kinderdagverblijf in Amstelveen is er ruimte voor natuurbeleving, iets dat niet verward moet worden met het leren herkennen van allerlei beestjes. Ruimte voor natuurbeleving betekent dat kinderen geleerd wordt wat het is om buiten te zijn en vooral hoe leuk het is om buiten te zijn.

Baby’s slapen niet voor niets veel beter in de buitenlucht

Op die manier wil het groene kinderdagverblijf in Amstelveen de kinderen leren om aandacht te besteden aan wat er om ze heen gebeurt wat betreft geuren en kleuren, de wisselingen van het seizoen en de vogels die hun liedjes zingen. Onderhuids wordt de kinderen geleerd hoe ze in hun vrije tijd kunnen ontspannen, iets waarvoor de natuur zich bij uitstek leent uiteraard. Ga maar na; baby’s slapen altijd beter als je ze in hun wiegje buiten legt. Ze krijgen zo veel minder prikkels, slapen heerlijk rustig en vaak moet je ze zelfs wakker maken. In de hedendaagse wereld staan ook jonge kinderen al snel bol van prikkels. Dat heeft uiteraard te maken met de digitale wereld waarin we leven.

 

Kinderen moeten zo steeds zoeken naar evenwicht

Op het groene kinderdagverblijf in Amstelveen is speciale aandacht besteed aan de buitenruimte. Die is natuurlijk ingericht, bijvoorbeeld door de aanleg van oneffen ondergronden als de kinderen buiten spelen in de vorm van gras, zand, houtsnippers en stepstenen. Dit maakt ook nog eens dat de kinderen steeds moeten zoeken naar evenwicht, in de letterlijke zin van het woord. Er wordt een omstandigheid gecreëerd waarbij kinderen heerlijk verstoppertje kunnen spelen, want ook dat is goed voor de ontwikkeling van de kinderen.

Hutten bouwen en verstoppertje spelen in de natuur

Kinderen krijgen de gelegenheden om op het groene kinderdagverblijf in Amstelveen een hut te bouwen en te genieten van de geuren en de steeds veranderende kleuren die de natuur rijk is. Het moet van de kinderen rijkere kinderen maken, kinderen die weten wat natuurbeleving is en zich ook zonder gebruik van de smartphone weten te vermaken. De kinderen die al gebruik gemaakt hebben van de diensten van het groene kinderdagverblijf in Amstelveen hebben ervan genoten en willen nog steeds graag terug. Behalve het groene aspect worden bij het kinderdagverblijf in Amstelveen uiteraard alle wetten en regels nageleefd die tegenwoordig opgelegd worden aan het kinderdagverblijf in het algemeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *