Hooggevoeligheid Zwolle

Hooggevoeligheid Zwolle

Hooggevoelige personen kunnen de hooggevoeligheid als een last ervaren. Dit komt doorgaans doordat er te veel signalen en prikkels binnenkomen vanuit de leefomgeving. Als hoogsensitief persoon verwerk je deze prikkels dieper dan mensen die minder gevoelig zijn. Het kan zijn dat je jezelf bent gaan beschermen tegen indrukken en gevoelens, waardoor je afgesloten raakt. Hierdoor kun je te veel denken en te weinig contact hebben met je lichaam. Daarnaast zitten er ook veel voordelen aan hoogsensitiviteit in Zwolle. Er zijn in Zwolle verschillende trainingen en coaches die jou kunnen helpen met het omgaan met hoogsensitiviteit waardoor je de voordelen ten volle kunt benutten.

 

Hoe herken je hooggevoeligheid?

 

Hooggevoeligheid komt bij relatief veel mensen voor, ongeveer 20%. Er zijn een aantal kenmerken waar hooggevoelige mensen zich in kunnen herkennen. Zo is sociaal contact vaak vermoeiend, doordat hooggevoelige mensen emoties en energie├źn op van anderen of zelfs de energie├źn die worden uitgestraald door de ruimte. Hooggevoelige mensen zoeken over het algemeen de rust op en proberen drukke plekken te vermijden. Naast een hoge emotionele gevoeligheid is er ook een sterke gevoeligheid van de zintuigen. Licht, geluid en sterke geuren kunnen hard binnenkomen. Ten slotte hebben hooggevoelige personen vaak gemeen dat ze diep nadenken over allerlei zaken. Hierdoor kun je te veel in je hoofd gaan zitten, zowel over alledaagse dingen als de grote vragen van het leven. Er zitten vele voordelen aan hooggevoeligheid als je hier goed mee om kunt gaan.

 

Omgaan met hooggevoeligheid

 

Een hooggevoelig persoon verwerk informatie op een andere manier in de hersenen en het zenuwstelsel. Het is een enorm talent, dat als last kan voelen wanneer je hier niet goed mee om kunt gaan. Zo kunnen hooggevoelige mensen overweldigd worden door prikkels of emoties, zich te snel aanpassen aan anderen of moeilijk grenzen aangeven. Het is mogelijk om beter met deze gevoeligheid om te gaan, zonder dat de gevoeligheid minder wordt. Door middel van training of coaching leer je om dicht bij jezelf te staan en emoties en gevoelens van andere los te laten of te verwerken. Hierdoor hoeft hooggevoeligheid je niet te beperken en leer je de mooie kanten van jouw gevoeligheid te zien, ervaren en waarderen. Zo zijn hoogsensitieve personen zorgzaam en hebben een sterke relatie met mensen, maar ook dieren en de natuur. Daarnaast weet jij uitstekend door mensen heen te kijken en voel jij het wanneer iemand authentiek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *