HSP kenmerken Ridderkerk

HSP kenmerken Ridderkerk

Iemand met HSP is een Hoog Sensitief Persoon die alles veel intenser waarneemt en voelt. Ondanks het feit dat dit in principe een prima eigenschap is, kan iemand met HSP toch tegen problemen aanlopen in het dagelijks leven. Lees hier meer over de kenmerken van HSP. Iemand met HSP kenmerken in Ridderkerk kan prima een professional inschakelen die kan helpen om gemakkelijker met dergelijke gevoelens en waarnemingen om te gaan.

 

Zeer gevoelige zintuigen

De zintuigen van een hoog sensitief persoon zijn veel gevoeliger. Bovendien ervaren HSP’ers buitengewoon veel stress als er veel van ze verwacht wordt in korte tijd. Ook worden gewelddadige films bij voorkeur vermeden. Herken jij je in HSP kenmerken in Ridderkerk, praat er dan over met je huisarts en ga bijvoorbeeld met een coach aan de slag. Het is zaak de HSP kenmerken in Ridderkerk niet te licht op te vatten. De zeer gevoelige zintuigen van iemand met HSP kenmerken in Ridderkerk kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor het dagelijkse doen en laten.

 

Behoefte aan rust tijdens drukke dagen en hang naar privacy

Iemand met HSP kenmerken in Ridderkerk heeft zeker op drukkere dagen meer behoefte aan rust. Bovendien is zoekt iemand met HSP vaak naar momenten van privacy. Mensen die hoog sensitief zijn hunkeren naar een leven dat rustig en volledig in balans is. Dat harmonieus verloopt, zonder pieken en dalen. Je ogen doen als HSP pijn van fel licht, een bezoek aan een concert is voor iemand met HSP kenmerken in Ridderkerks duizelingwekkend vanwege het geluid en ben je moe dan ben je ook echt doodmoe. Hongerig? Iemand met HSP kenmerken in Riderkerk voelt dat veel sterker dan een willekeurig ander persoon.

 

Coach leert niet om beter, maar anders met situaties om te gaan

Iemand met HSP kenmerken in Ridderkerk ondervindt overigens niet alleen nadelige gevolgen, maar kan bijvoorbeeld intens genieten van kunst of van planten en bloemen die in bloei staan. Geuren en kleuren worden door een HSP nog beter waargenomen en licht en schaduw bijvoorbeeld, geven deze groep mensen meer diepte in alles wat ze zien. Grootste ‘probleem’ van iemand met HSP kenmerken in Ridderkerk is dat men in bepaalde gevallen het verdrietige gevoel van iemand anders zelf voelen en als het ware overnemen. Alsof ze zelf zo intens verdrietig zijn. Middels een gericht coachingstraject kan iemand met HSP geleerd worden hoe er anders met bepaalde zaken omgegaan kan worden. Dus niet beter, maar nadrukkelijk anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *