Hulp nodig bij ontspullen en opruimen?

Professional organizer Eindhoven

Het is tegenwoordig populair je bezittingen kritisch onder de loep te nemen en te ontspullen. Mensen die dit doen gaan voor een minimalistische levensstijl, waarbij spullen niet langer bepalend zijn voor hun levensstijl. Het kan heel prettig zijn je bezittingen door te lopen en weg te doen wat je niet langer dient, maar als je moeite hebt met het weggooien van je boeken, kleding en andere zaken is het fijn hulp in te schakelen. Een professional organizer in Eindhoven kan je helpen bij het ontspullen, met een plan van aanpak en praktische hulp.

Starten met opruimen

Wie veel oude spullen heeft vindt het vaak moeilijk een begin te maken met opruimen. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Een garage vol oude rommel motiveert natuurlijk niet daarmee aan de slag te gaan. Een professional organizer kan je adviseren over de aanpak en je gericht helpen bij de eerste stappen. Je gaat dan samen starten met het opruimen van je huis. Omdat de professional organizer niet gehecht is aan jouw bezittingen kan hij of zij bovendien goede begeleiding bieden als je het moeilijk hebt met het weggooien van je bezit.

Naar de kringloop

Natuurlijk hoeft niet alles de prullenbak in. Als je oude spullen niet langer nodig hebt en klaar bent ze weg te doen, kun je ze naar de kringloop brengen. Of je geeft oude kinderkleding en speelgoed weg aan bekenden. Zo krijgen jouw oude spullen een nieuw leven en raakt je huis steeds wat opgeruimder. Je zult na verloop van tijd merken dat je beter in je vel komt te zitten. Je kijkt immers niet steeds tegen die oude rommel aan. Vooral als er oude of pijnlijke herinneringen aan die spullen zitten, lucht een opruimtraject enorm op.

Opruimtraject: weken of maanden?

Een coachingstraject duurt zo kort of lang als dat nodig is, en zolang jij ondersteuning wilt. Als je woning erg vol staat met oude spullen of je het lastig vindt zaken weg te doen, is het raadzaam de tijd te nemen voor een opruimtraject. Je smeert het project dan uit over meerdere weken of zelfs maanden. Je reserveert bijvoorbeeld twee weekenden per maand voor het opruimen, samen met je coach of alleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *