Individuele familieopstellingen Venlo

Individuele familieopstellingen Venlo

 

Een individuele familieopstelling kan een beter inzicht geven in de patronen die je in de loop der jaren hebt ontwikkeld en van waar ze juist komen. Een familieopstelling kan bijdragen tot jezelf beter te leren kennen en je te aanvaarden zoals je bent. Het is een vorm van systemisch werken.

Met familieopstellingen help je inzicht te krijgen in de problemen die je nu ondervindt. Het helpt je de problemen aan te pakken. Deze vorm van psychotherapie bestaat sinds de jaren tachtig en is uitgebracht door de Duitser Bert Hellinger. Het is een vorm van laagje per laagje van familiebanden ontleden, de relaties onderling te begrijpen, problemen te erkennen en te herkennen om dan weg te nemen

 

Welke problemen kunnen aangepakt worden tijdens een familieopstelling?

Van problemen op het werk, trauma’s, afscheid verwerken, relaties, verslavingen, depressies en stress tot lichamelijke klachten. Gevoelens die we niet begrijpen zoals steeds weerkerende emoties angst, verdriet, kwaad, schuld…

Het is ook perfect mogelijk dat na één familieopstelling jouw probleem al grotendeels is opgelost. Soms zijn meerdere sessies nodig om inzicht in al je problemen te verkrijgen. Het is zeker niet gevaarlijk maar het kan wel degelijk patronen naar boven brengen waarvan we het bestaan niet meer wisten.

 

Verschil individuele familieopstelling en familieopstelling in groep

Bij een individuele familieopstelling ben jij en je therapeut aanwezig. De therapeut speelt de verschillende rollen van de familie na of er worden poppen gebruikt om deze familieopstelling na te gaan.

Bij een individuele familieopstelling neem je deel als jezelf.

Individuele familieopstelling vraagt wat ervaring van de therapeut zelf. Bij een familieopstelling in groep is er feedback van de andere participanten.

Het doel van een familieopstelling is te begrijpen welke onverwerkte dingen en emoties er lange tijd niet besproken zijn en het helpt je ware zelf zijn.

 

De vier thema’ s die steeds in elke familieopstelling naar boven komen

Erbij horen of niet;
De ordening tussen de familieleden;
Balans tussen geven en nemen;
Erkennen wat er is en dan uiteindelijk kunnen loslaten
Door een familieopstelling kan er duidelijkheid en klaarheid ontstaan in de donkere wolken waarin we steeds hebben gezeten. Inzichten en antwoorden worden duidelijk. Nadien kan het echte helingsproces van start gaan. En kan men loslaten wat was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *