Jachtverhuur

Jachtverhuur

 

Wil jij een luxe en goed uitgerust jacht huren in Nederland? Dit kan op vele plekken, zoals bijvoorbeeld in Friesland of in Zeeland. Je kunt een jacht huren voor een ontspannen vaarvakantie maar ook voor een dagje op het water. Het jachtverhuur kan je helpen met advies over bijvoorbeeld vaarroutes die je kunt volgen. Een vaarvakantie is leuk voor iedereen. Of je nu gek bent op zwemmen, lekker zelf wilt varen of rustig op het dek wilt genieten van een goed boek. Ook voor de allerkleinsten is het dolle pret om op een jacht te varen.

 

Verschillende modellen

 

Je hebt de keuze uit veel verschillende modellen als je een jacht wilt huren. Zo kun je een klein jacht huren waar je samen met je partner mee op vakantie kunt, of een groot jacht met plek voor tien personen zodat je met je hele vriendengroep kunt gaan varen. Veel van de jachten bieden meerdere slaapplaatsen. Naast een motorjacht kun je ook kiezen voor een luxe zeiljacht. Als je zelf niet kunt varen met het jacht is het mogelijk om een schipper in te huren.

 

Wat kost jachtverhuur?

 

De kosten voor het huren van jouw favoriete jacht hangt onder andere af van de duur dat je een jacht wilt huren, het formaat en de uitvoering. Een sloep kun je vaak al huren voor een paar tientjes per dag, terwijl je voor een jacht vaak rond de €100 a €200 per dag betaald. Deze prijs kan ook een stuk hoger liggen als je echt een super de luxe jacht huurt met schipper en plek voor 6 personen. Het is ook mogelijk om een budget jacht te huren dus je hebt zelf in de hand hoeveel je betaalt voor jouw vaarvakantie of dagje uit.

 

Heb ik een vaarbewijs nodig?

 

In Nederland heb je geen vaarbewijs nodig als het jacht dat je huurt niet sneller kan dan 20 kilometer per uur of kleiner is dan 15 meter. Wel is het vereist dat je enige vaarervaring hebt als je een vaarbewijsvrij jacht huurt. Heb je geen vaarervaring of vaarbewijs maar zou je wel graag een jacht huren? Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een korte cursus vaarinstructie of een schipper inhuren. Voor een dag of dagdeel kun je een luxe zeiljacht huren met schipper en gastvrouw, waardoor je zelf alleen nog maar hoeft te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *